Widoczną na zdjęciu foremkę La Cucina otrzymałam do przetestowania dzięki uprzejmości sklepu Emako.
Już na początku urzekła mnie wyglądem. Podoba mi się jej kolor i kształt. Aż przyjemnie jest wyciągnąć ją z szafki i wykorzystać do przyrządzenia obiadu, kolacji czy deseru. Ponadto ładnie prezentuje się na stole.
Do tej pory zrobiłam w tej foremce kilka zapiekanek, Wiosenną tartę z brokułem oraz Klonowo-jabłkowy pandowdy. Muszę przyznać, że jest naprawę funkcjonalna. Jej wymiary ( 29 × 26,5 × 4 cm) idealnie sprawdzają się przy pieczeniu tart. Posiada ceramiczną powłokę, dzięki której ciasta/potrawy pieką się równomiernie i nie przywierają. Ułatwia ona także wyjmowanie dania z formy. Moim zdaniem podczas użytkowania trzeba jednak uważać, aby nie uszkodzić tej powierzchni, np. nożem.
Foremki można używać w piekarniku w temperaturze nawet do 230 stopni, dzięki czemu ma zastosowanie do wielu dań.
Jest wygodna nie tylko w użytkowaniu, ale też w zmywaniu - myje się ją szybko i bezproblemowo. Można ją myć także w zmywarce.
Foremka posiada sylikonowe uchwyty, które mają ułatwiać wyjmowanie z piekarnika. Według moich obserwacji uchwyty te trochę się jednak nagrzewają i warto przy przenoszeniu gorącej formy zaopatrzyć się w ściereczkę bądź rękawicę kuchenną.
Z informacji zawartych na stronie sklepu wynika, że forma wykonana jest z wysokiej jakości materiałów przyjaznych dla środowiska.
Podsumowując, jestem z tej foremki bardzo zadowolona :-)
Foremkę La Cucina można zakupić w kolorze fioletowym, zielonym lub czerwonym. Jej aktualna cena to 32.90zl.
Polecam!
no tak, nie trzeba kupować 20 naczyń ;)
OdpowiedzUsuńFajna ta patelnia, bardzo użyteczna w kuchni :)
OdpowiedzUsuńFajna, dobry pomysł taka patelka ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo zacnie:)
OdpowiedzUsuńŚwietna, ja też taka chcę :)
OdpowiedzUsuńwłasnie takiej poszukuję:)
OdpowiedzUsuń