czwartek, 16 maja 2013

Zakręcone tortillowe kanapki z tuńczykiem

Uwielbiam tortillę pod każdą postacią. Na ciepło, na zimno, z warzywami, z kurczakiem... Tym razem prezentuję pomysł na tortillę z tuńczykiem i chrupiącymi warzywami. Przekąska idealna na... PIKNIK!:)


Składniki:
  • 5 placków tortilli
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 5 liści sałaty lodowej
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 2 łyżeczki majonezu

Placki tortilli z jednej strony posmarować cieniutko majonezem. Nałożyć na nie umyte i osuszone liście sałaty (porwanej lub nie). Tuńczyka odcedzić z zalewy, rozłożyć równo na wszystkich plackach. okrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę porozkładać na tortillach. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tortille zawinąć tak, aby były zamknięte z każdej strony. Jeśli zamierzamy zjeść je poza domem można zawinąć je z jednej strony folią aluminiową w ten sposób:



Czas na piknik z home&you - półmetek!

16 komentarzy:

  1. przez te zbliżenia po prostu zgłodniałam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie drugie śniadanie jest sto razy lepsze od zwykłej kanapki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie często robię ale z kurczakiem

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie kanapki to ja rozumiem :D ...

    OdpowiedzUsuń
  5. jeden porywam bo takie śniadanie to rarytas :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pzzyjmij moje wyróżnienie
    http://figasmakiem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj ! Bardo lubię takie kanapki!!! Serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. świetna wyszła ta tortilla:)bardzo lubię to danie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie wyglądają, te kolorki. Lepsze od kanapek:)

    OdpowiedzUsuń
  10. pyszne ;) zdecydowanie smaczniejsze od kanapek :D pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  11. pyszności:) mogłabym je jeść codziennie do znudzenia:)

    OdpowiedzUsuń

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...