Nie ma to jak obudzić się i zobaczyć za oknem drzewa skąpane w promieniach słońca... Od razu poprawił mi się nastrój, bo szarzyzna, deszcz i zimno, które towarzyszyły nam przez ponad tydzień zdecydowanie mi zbrzydły! Dzisiaj więc byłam pełna zapału, aby zrobić smaczne, wiosenne śniadanie. Pasta z twarogu i rzodkiewki jest pewnie dość znana, ale gdyby ktoś jeszcze jej nie próbował, to zachęcam:) Ilość pasty, która wychodzi z poniższego przepisu starczy na śniadanie dla 2 osób. Zamiast smarować nią tradycyjne pieczywo warto dla odmiany sięgnąć po wafle ryżowe. Twarożek i rzodkiewka świetnie komponują się z takim waflem.
Składniki:
- ok. 250g twarogu
- łyżka jogurtu naturalnego (jeśli wybraliśmy chudy twaróg)
- rzodkiewki - ok. 3/4 pęczka lub więcej
- 2-3 cebulki dymki (szczypior)
- pieprz i sól do smaku
- wafle ryżowe naturalne KUPIEC
Rzodkiewki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dymkę pokroić. Twaróg rozgnieść widelcem, ewentualnie dodając jogurt naturalny. Dodać rzodkiewkę i dymkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smarować pastą wafle ryżowe.
Wafle ryżowe naturalne, które użyłam do wykonania takiego śniadania, są wypiekane z pełnych ziaren brązowego ryżu. Otrzymałam je do przetestowania od firmy Kupiec.
świetne dietetyczne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńzjadłabym takie śniadanie ze smakiem :)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię te wafle ryżowe :)
OdpowiedzUsuńWafelki dostałam takie same :)) Bardzo je lubię :))
OdpowiedzUsuńleciutkie jak piórko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wiosenne pasty do kanapek:-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ,lekkie danie :)) Zapraszam do udziału w zabawie Liebster Blog . link do pytań http://eligotowanie.blogspot.com/2013/06/witam-zostaam-wyrozniona-do-liebster.html Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń