środa, 29 maja 2013

Twarożkowa pasta z rzodkiewką na waflach ryżowych

Nie ma to jak obudzić się i zobaczyć za oknem drzewa skąpane w promieniach słońca... Od razu poprawił mi się nastrój, bo szarzyzna, deszcz i zimno, które towarzyszyły nam przez ponad tydzień zdecydowanie mi zbrzydły! Dzisiaj więc byłam pełna zapału, aby zrobić smaczne, wiosenne śniadanie. Pasta z twarogu i rzodkiewki jest pewnie dość znana, ale gdyby ktoś jeszcze jej nie próbował, to zachęcam:) Ilość pasty, która wychodzi z poniższego przepisu starczy na śniadanie dla 2 osób. Zamiast smarować nią tradycyjne pieczywo warto dla odmiany sięgnąć po wafle ryżowe. Twarożek i rzodkiewka świetnie komponują się z takim waflem.



Składniki:
  • ok. 250g twarogu 
  • łyżka jogurtu naturalnego (jeśli wybraliśmy chudy twaróg)
  • rzodkiewki - ok. 3/4 pęczka lub więcej
  • 2-3 cebulki dymki (szczypior)
  • pieprz i sól do smaku
  • wafle ryżowe naturalne KUPIEC

Rzodkiewki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dymkę pokroić. Twaróg rozgnieść widelcem, ewentualnie dodając jogurt naturalny. Dodać rzodkiewkę i dymkę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smarować pastą wafle ryżowe.  


Wafle ryżowe naturalne, które użyłam do wykonania takiego śniadania, są wypiekane z pełnych ziaren brązowego ryżu. Otrzymałam je do przetestowania od firmy Kupiec


7 komentarzy:

  1. świetne dietetyczne śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja lubię te wafle ryżowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wafelki dostałam takie same :)) Bardzo je lubię :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie wiosenne pasty do kanapek:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe ,lekkie danie :)) Zapraszam do udziału w zabawie Liebster Blog . link do pytań http://eligotowanie.blogspot.com/2013/06/witam-zostaam-wyrozniona-do-liebster.html Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...