piątek, 20 czerwca 2014

Ciasteczka otrębowe z musli

Bardzo chrupiące ciasteczka! Idealne do herbaty czy kawy. Podczas pieczenia bardzo rozlewają się na boki, więc kuleczki z ciastem trzeba kłaść w naprawdę dużych odstępach (ok. 5 cm). Ciastka z podanych niżej proporcji najlepiej piec na dwa razy. Otręby owsiane Kupiec, których użyłam do zrobienia tych ciasteczek są bardzo drobno zmielone i świetnie zastępują mąkę.



Składniki:

Masło utrzeć z cukrem (przy pomocy miksera). Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Masę schłodzić w lodówce przez jakieś 15 min. Następnie formować z masy kulki (mniejsze od orzecha włoskiego) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 10 min (do zezłocenia). Po wyjęciu z piekarnika ciastka należy zostawić na blaszce do wystudzenia i dopiero zimne przełożyć na talerz.


Jeść czy grać?

3 komentarze:

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...