niedziela, 26 maja 2013

Kotlety schabowe panierowane w ziemniakach

Przedstawiam inne podejście do tradycyjnego schabowego. Spróbujcie!:)



Składniki:
  • kotlety schabowe
  • ziemniaki (mniej więcej 2 nieduże ziemniaki na 1 kotleta)
  • jajko
  • sól i pieprz

Kotleciki rozbić tłuczkiem i przyprawić. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Jajko rozkłócić widelcem. Kotlety maczać w jajku, a następnie w ziemniakach (kotlet powinien być 'oblepiony' ok. 0.5 cm warstwą ziemniaków z każdej strony). Takie kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Powinno to zając trochę więcej czasu niż smażenie tradycyjnych schabowych.

Smacznego!


4 komentarze:

  1. Ooo bardzo ciekawy pomysł na schabowego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No takiego schabowego to nie próbowałam,pomysł bombowy.

    OdpowiedzUsuń
  3. jaki świetny pomysł:) danie wygląda wyśmienicie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszny pomysł na schabowy inaczej:) kiedyś coś podobnego widziałam:)

    OdpowiedzUsuń

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...