czwartek, 19 lutego 2015

Koktajl bananowy ze spiruliną

Spirulina (sproszkowane algi) ma sporo witamin i minerałów i korzystnie wpływa na organizm. Niestety, ma też dość specyficzny zapach i smak, co sprawia, że bardzo trudno mi się do niej przekonać... W poniższym koktajlu, prawdopodobnie dzięki obecności banana, jest trochę bardziej zjadliwa :) Zdjęcia niezbyt urodziwe, bo robione o poranku ;)



Składniki:
  • 250 ml mleka jaglanego (można zastąpić zwykłym mlekiem)
  • 1 dojrzały banan
  • 1 płaska łyżeczka spiruliny (użyłam spiruliny ze sklepu Skworcu)
  • 1 łyżeczka płynnego miodu

Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować na gładką masę.


3 komentarze:

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...