wtorek, 17 września 2013

Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan

Pyszne i chrupiące. Z białą czekoladą i orzechami pecan - cóż może być lepszego?:)

Składniki:
  • 120 g cukru
  • 70 g masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 g orzechów pecan (dostępnych w sklepie Skworcu)
  • 50 g białej czekolady

Orzechy oraz białą czekoladę posiekać. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajko, zmiksować. Dodać mąkę oraz proszek i ponownie zmiksować. Dodać posiekane orzechy i czekoladę, wymieszać dokładnie łyżką lub zagnieść rękami na spójne ciasto. Z ciasta toczyć kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez 13-15 min.


19 komentarzy:

  1. takie ciasteczko na pewno jest pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. z tymi orzechami to musiało być pyszne! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. już dawno nie piekłam ciasteczek, a tak je lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie nie ma nic lepszego :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne, chrupiące i fantastycznie nadziane :D mniam to lubię :D

    OdpowiedzUsuń
  6. No chyba jeszcze lepiej niż "solo" smakują z kubkiem ulubionej kawusi;)

    OdpowiedzUsuń
  7. jak zawsze pyszne ciasteczka :) muszę w końcu jakieś upiec :D

    OdpowiedzUsuń
  8. to musiało smakować rewelacyjnie bo wygląda nieziemsko:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszystko, co z białą czekoladą musi smakować przepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. I znów pyszne ciasteczka serwujesz:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Orzechy, biała czekolada.. No no bardzo sympatyczne te ciacha :))

    OdpowiedzUsuń
  12. Porywam od razu kilka bo mam ogromną ochotę! :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jak z białą czekoladą, to zdecydowanie dla mnie!

    OdpowiedzUsuń

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...