środa, 16 kwietnia 2014

Mój AleWorek

Dzisiaj chciałabym napisać kilka słów o sposobie przechowywania pieczywa, który odkryłam dzięki temu, że niedawno udało mi się zakwalifikować do akcji wielkiego testowania AleWorka. AleWorki są uszyte ze 100 % grubego lnu. Ponieważ lniana tkanina ma właściwości antyalergiczne, antybakteryjne i pochłaniające wodę, przechowywanie pieczywa w takim woreczku spowolni proces wysychania i zabezpieczy przed pleśnią. 


Na stronie aleworek.pl znajdziemy wiele gotowych wzorów lnianych worków, ale istnieje też opcja indywidualnego zamówienia (można wybrać koronkę, kolor sznurka, rodzaj napisu a także ozdobić nasz worek dodatkowymi elementami). Ja wybrałam worek z koronką, sznurkiem i haftem w kolorze ecru. Worek jest dość duży - ok. 30 x 40 cm, bez problemu pomieści więc nawet spory bochenek.

 
Mój AleWorek zachwycił mnie swoim wyglądem - jakością i starannością wykonania. Lniana tkanina jest naprawdę gruba a worek wygląda solidnie i tak elegancko, że nie zawahałabym się kupić go komuś na prezent :) 

Podczas testowania AleWorka będę w nim przechowywać domowy chleb upieczony na zakwasie, kupiony chleb na zakwasie dobrej jakości oraz pszenny chleb marketowy. Codziennie od dnia zakupu będę notować stopień przydatności pieczywa do spożycia. O postępach w teście oczywiście będę informować na bieżąco :)


W lniane cudeńka do przechowywania pieczywa można zaopatrzyć się w sklepie http://aleworek.pl/sklep/ .

3 komentarze:

Skomentuj!

Drukuj

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...