Kolejna propozycja na przygotowanie ryb z puszki firmy Graal. Tym razem dwa rodzaje makreli o ciekawych smakach uwięzione w makaronie :)
Składniki:
- 6 większych makaronowych muszli
- filety z makreli z papryczką piri piri Graal - 1 puszka (170 g)
- filety z makreli z pastą pomidorowo-czosnkową w oleju Graal - 1 puszka (170 g)
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 mała cebula
- 1 jajko ugotowane na twardo
- szczypiorek
Makaronowe muszle wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować al dente. Delikatnie wyjąć z wrzątku i ostudzić. Makrele wyjąć z puszek (wyjmujemy same filety, bez oleju), umieścić w misce i rozdrobnić widelcem. Cebulkę oraz ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, dodać do ryby. Ugotowane jajko na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać. Masa będzie delikatnie pikantna dzięki zawartości makreli z piri piri (nie dodałam papryczek z zalewy, ponieważ sam filet był pikantny, ale wielbiciele ostrzejszych smaków mogą poeksperymentować).
Wystudzone muszle nadziać masą (delikatnie, aby nie uszkodzić makaronu). Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego! :)
A tak wyglądają główne składniki:
Filety z makreli z papryczką piri piri Graal
Filety z makreli z pastą pomidorowo-czosnkową w oleju Graal
Pyszna ta makrela w puszkach - muszlach :)))
OdpowiedzUsuńale fajny pomysł :) ślicznie podana makrela
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :) Muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńłał! robi wraźenie!
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja, bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością spróbuję!
OdpowiedzUsuńFantastycznie to wygląda!
OdpowiedzUsuńOdważnie:) nie nadziewam muszli taką rybą jeszcze;] jak było, smakowo:)?
OdpowiedzUsuńPewnie! :)
UsuńWoow ale fajny pomysł :-) wygląda pysznie to danie :-)
OdpowiedzUsuńfajnie i smacznie je wykorzystujesz:)
OdpowiedzUsuńPomysł bardzo fajny,
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł i pięknie podane.
OdpowiedzUsuń